Bahar Dönemi Zorunlu Meslek Stajları Hakkında

Üniversitemiz Senatosunun 10.03.2021 tarih ve 598/5 sayılı kararının 9.bendi gereği; öğrencilerimize meslek stajını yüz yüze (fiilen) ya da uzaktan öğretim yöntemiyle yapabilme seçeneği sunulmuştur.

Alınan karar gereğince meslek stajı dersini alan öğrencilerin, kendilerince uygun göreceği bir seçeneğe istinaden zorunlu meslek stajını her iki şekilde de (uzaktan öğretim veya fiili olarak yüz yüze) yapmak isteyen öğrencilerin  aşağıda yer alan örnek dilekçeyi doldurup Meslek Yüksekokulumuz Bölüm Sekreterliği bürosuna en geç 12 Nisan 2021 tarihine kadar şahsen, posta ya da kargo ile ulaştırmaları gerekmektedir.
 
1. Meslek Stajını Fiilen, Yüz Yüze Yapacak Olanlar;

(Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için 30 iş günü, Lojistik, Dış Ticaret ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı için 40 iş günü) için örnek dilekçe, Staj Başvuru Formu, Staj Defteri. (Staj defterini öğrenci isterse Bölüm Sekreterliğinden temin edebilir, gelemeyecek durumda ise aşağıdaki linklerden çıktılarını alıp kullanabilir).
 
- Staj Tarihleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir;
 
Staj Başlangıç Tarihi Gün 40 İş Günü Yapacak Programlar için
Staj Bitiş Tarihi
 
30 İş Günü Yapacak Programlar İçin
Staj Bitiş Tarihi
19.04.2021   5 Gün 18.06.2021 04.06.2021
19.04.2021   6 Gün 11.06.2021 31.05.2021








- Örnek dilekçeyi indirmek için tıklayınız. (12 Nisan 2021 tarihine kadar dilekçenizi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne şahsen, posta ile ya da kargo ile ulaştırmanız gerekmektedir.)

- Staj defterlerinin son teslim tarihi 23 Haziran 2021'dir ( Bu tarihe kadar ilgili kısımların doldurulup, kaşe ve imzalanarak tarihine kadar Meslek Yüksekokulumuza iletilmesi gerekmektedir).
 
- Staj Başvuru Formu için tıklayınız. (Staj yeri ile ilgili Danışman Onayı alındıktan sonra, iki nüsha imzalanıp kaşelenip staj başlangıç tarihinden 15 gün önce ayrıca Müstehaklık Belgesini de (E-devletten alınabilir), Meslek Yüksekokulumuza şahsen, posta ile ya da kargo ile ulaştırmaları gerekmektedir).
 
- Staj defteri örneği için aşağıdaki başlıklara tıklayabilirsiniz.
 
Kapak
Staj Değerlendirme formu (Kaşelenip, İşyeri/Birim amiri tarafından doldurulup imzalanacaktır)
Yapılan Pratik (Hangi birimde, kaç gün çalıştığınız hakkında aynı birimde çalıştıysanız tek bir formda doldurabilirsiniz. Kaşelenip, İşyeri/Birim amiri tarafından doldurulup imzalanacaktır.)
Haftalık İş Dökümü (Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için 3 Adet,  Lojistik, Dış Ticaret ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı için 4 Adet.)
Günlük İş Dökümü (Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için 15 Adet,  Lojistik, Dış Ticaret ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı için 20 Adet. Kaşelenip, İşyeri/Birim amiri tarafından doldurulup imzalanacaktır)
Devam Takip Çizelgesi (Kaşelenip, İşyeri/Birim amiri tarafından doldurulup imzalanacaktır.)

2. Meslek stajını bölümünde ödev olarak uzaktan eğitim yolu ile yapacak olanlar;

 
- Örnek dilekçeyi indirmek için tıklayınız. (12 Nisan 2021 tarihine kadar dilekçenizi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne şahsen, posta ile ya da kargo ile ulaştırmanız gerekmektedir).
 
- Bölüm başkanlıklarının belirleyeceği çalışmaların ödev şeklinde olacağına karar verilmiştir.

- Ödevlerin yapılışına ilişkin uyulması gereken kurallar için tıklayınız.
 
- Meslek stajını kayıtlı olduğu okulun bölümünde yapmak isteyen öğrenciler için meslek stajı yerine uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacak ödevlerin 19 Nisan 2021 tarihine kadar Bölüm Başkanlıkları tarafından Ders Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden öğrencilere ilan edilecektir.
 
- Meslek stajı yerine yapılacak olan çalışmanın 23 Haziran 2021 tarihi saat 23:59’a kadar öğrenciler tarafından DYS’ye yüklenmesi gerekmektedir.

Son Güncelleme Tarihi : 06.04.2021 10:31 Okunma Sayısı : 5537

Son Duyurular