İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Sürecine İlişkin Duyuru

Türkiye İş Kurumu'nun devlet üniversiteleri ile birlikte, öğrencilerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasına katkı sağlamak; onlara bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla yürüttüğü İŞKUR Gençlik Programı’ndan 1268 öğrencimiz yararlanacaktır. 

Kura çekimi sonunda programdan yararlanmaya hak kazanan öğrencilerimizin, aşağıdaki belgeleri 18-20 Şubat 2025 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde teslim etmesi gerekmektedir.

Menteşe ilçesi dışındaki yerleşkelerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz bağlı bulunduğu akademik birime; Menteşe ilçesi yerleşkelerinde öğrenim gören öğrencilermiz ise Atatürk Kültür Merkezi'nde kurulacak evrak teslim birimine evraklarını teslim edebilecekler.
 
- Öğrenci Belgesi
- Sabıka Kaydı
- Sağlık Raporu
- Başvuru Sahibinin Varsa SGK Hizmet Dökümü
- İkametgâh Belgesi
- Nüfus Kayıt Örneği Belgesi
- Hane Gelirinin net asgari ücretin 3 katını geçmediğinin tespiti için; tarihçeli nüfus kayıt örneğine göre aynı adreste ikamet edenlerden alınacak belgeler (Bordro, Gelir Vergisi Mükellefi ise Yıllık Gelir Beyannamesi, kanıtlanabilen gelirler.)


 
Başvuru tarihindeki AKS’ye göre aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının üç (3) katını aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden öğrenciler programa katılamaz.

AKS’ye göre yerleşim yeri adresi (birincil adres) yurtlar ve sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanları olanlar ile 8/03/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için hane gelir şartı aranmaz.

Yapılacak gelir hesabında kişinin başvuru tarihinde ikamet adresinde yer alan kişilerin;

a) Resmi bilgi ve belgelerle tespit edilebilen 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri kapsamında ve banka sandığı mensupluğuna ilişkin elde edilen çalışmaya ilişkin gelirlerinin tamamı hane gelir hesabına dâhil edilir.

b) Yukarıda sayılan gelirlere bağlı fazla mesai, ikramiye, tazminat, promosyon, temettü kapsamında elde edilen gelirlerinin tamamı hane gelir hesabına dahil edilir.

c) Sosyal güvenlik kuruluşlarınca bağlanan yaşlılık, malullük ve ölüm (emekli, dul ve yetim) aylıklarının tamamı hane gelir hesabına dahil edilir.

ç) 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalılıkları bulunanların ilgili faaliyetine ilişkin elde etmekte oldukları gelirler ile emeklilik ikramiyesi, geçici ya da sürekli iş göremezlik ödeneği, işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, 01/07/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları, 29/05/1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamındaki sosyal yardımlar ve diğer bütün sosyal yardımlar ile yolluk gibi gelirler hane gelir hesabına dâhil edilmez.

Son Güncelleme : 18.02.2025 10:47 Okunma Sayısı : 91

Son Duyurular