Ulusal Staj Programı’nın kapsamı 2023’de KOBİ’lerimizin insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasını kolaylaştırmak, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim alan öğrencilerin istihdam edilebilirliklerini desteklemek üzere, bu öğrencileri de dâhil edecek şekilde genişletilmiştir.
Program’a başvuru yapan öğrenciler; eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlik puanları üzerinden değerlenmektedir. İşverenler ise öğrencilere, kimlik bilgilerini görmeden söz konusu yeterlik alanlarında aldıkları puanlar üzerinden staj teklifi göndermektedir.
Kimler Başvurabilir?
1. Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;
• Örgün eğitim veren
lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (lisans 2. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme ve 4. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte henüz mezun olmama şartları aranmaktadır)
•
Ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri (ön lisans 1. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme ve 2. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte henüz mezun olmamış bulunma şartı aranmaktadır)
2. Yurt içinde öğrenimine devam eden yüksek lisans öğrencileri (not ortalaması 4 üzerinden en az 2 veya diğer sistemlerde dengi) ile yurt dışında yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler
Nasıl Başvuru Yapılır?
T.C. Kimlik numarası ile edevlet şifresi ile
https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/pages/authentication/login adresi üzerinden yapılmaktadır.
Son Başvuru Tarihi 18 Şubat 2023
Değerlendirme Aşaması Nasıl Olur?
Öğrencilerimiz başvurularını tamamladıktan sonra kariyer ofisinin başvuru değerlendirme süreci başlar. Yaklaşık bir ay verilen bu sürede kariyer ofisi tüm belgeri Ulusal Staj Programı Yönergesi ilkelerine göre kontrollerini tamamlar ve uygun olan öğrencilerin başvurularını onaylayarak öğrencilerin kurum kuruluşlar tarafından görünürlüğünü sağlar.
Kurum Kuruluşlar Teklif Aşaması Nasıl Olur?
Kurumlar kendi alanları ile ilgili kategori de yer alan öğrencilere teklif gönderir ve öğrencilerin teklifi kabul etmesini bekler. Aynı öğrenciye bir den fazla farklı kurumdan teklif gelebilir ve öğrenci bir staj döneminde bir tanesini seçme hakkı verilir. Öğrencinin teklifi kabul etmesi durumunda kurumların, Yükseköğretim Kurumları ile yazışmaları başlar.
Yükseköğretim Kurumları gönüllü ve ya zorunlu olarak staja kabul edilen öğrencilerin staj süresince 4/1-a-b ve 506 SK GM 20 kapsamındaki sigortalılar için işe giriş bilgesini yapmakla yükümlüdürler.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü
Su Ürünleri Fakültesi Binası Kat:1 PK:48000 Mentese/MUGLA
Telefon No: (0252) 211 2096 Faks No: (0252) 2239280
e-Posta: kariyer@mu.edu.tr Tweter Adresi: @kariyermsku
İnternet Adresi: http://www.kariyerplanlama.mu.edu.tr
Kep Adresi: muglaskuniversitesi@hs01.kep.tr