Hakkımızda

Dalaman Meslek Yüksekokulu 1999-2000 Eğitim Öğretim Yılında Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ve Seyahat ve Tur İşletmeciliği Programları ile Ortaca Meslek Yüksekokulunda eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. Yüksekokulumuz, 2002-2003 Eğitim Öğretim Yılı faaliyetlerine SEKA Dalaman İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve Dalaman Belediyesi tarafından Yüksekokul alanı olarak ilan edilen binalardan oluşan bugünkü yerleşkesinde devam etmeye başlamıştır.
Yüksekokulumuz İktisadi İdari Bölümler kapsamında Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Lojistik ve Dış Ticaret programları yer almaktadır.
Kamu ve özel sektör işletmelerinin ara insan gücü ihtiyacını karşılayacak bilgi ve beceriye sahip nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Mezunların çalışacakları sektörlere sağlayacakları katkıyı en yüksek düzeye ulaştırmalı ve aldıkları eğitim doğrultusunda yaratıcı, çözüm üreten bireyler olarak çalışma hayatının içerisinde yer almalıdırlar. Bu amaca ulaşmak için yüksekokulumuz;
İlgili sektör kuruluşları ile etkileşim içinde eğitim programları düzenlemeye önem verir,
Yaratıcı, iletişim kabiliyeti gelişmiş bireyler yetiştirmek için öğrenci odaklı eğitim öğretimin gerekliliğine inanır,
Gelişmeleri takip, araştırmacı kişilerin yetişmesi için proje, seminer ve uygulamaların yoğun olduğu bir eğitimi destekler.
 Yüksekokulumuz Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, Lojistik Programı ve Dış Ticaret Programı öğrencileri seçmeli olarak yabancı dil hazırlık programını almaktadırlar. Öğrencilerin Muğla merkez yerleşkesinde Sıtkı Koçman Yabancı Diller Yüksekokulunda Hazırlık programına devam edebilmeleri için eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yeterlilik ve Düzey Belirleme Sınavı'na katılmış olmaları gerekmektedir. Yabancı Dil Hazırlık Programını başarı ile tamamlayan öğrenciler, sertifika alarak ön lisans öğrenimlerine devam ederler.
Öğrencilerimiz 8 km uzaktaki Ortaca'da bulunan Yurt Kur'a ait yurtlarda kalabilmektedirler. Diğer yandan, öğrencilerimiz yüksekokulumuzun yer aldığı Atakent mevkiinde ve Dalaman ilçe merkezindeki özel yurt, apart ve kendi imkânları ile tuttukları evlerde ikamet edebilmektedirler.
Öğrencilerimiz, şehir içi dolmuş ve otobüsleri kullanarak ulaşım ihtiyaçlarını sıkıntısız bir şekilde sağlamaktadırlar.
Yüksekokulumuzun, turistik faaliyetlerin yoğun olduğu bir bölgede yer alması, yaz döneminde öğrencilerimizin havalimanı ve çevredeki turistik tesislerde çalışmaları fırsatını yaratmaktadır.
Ayrıca, yüksekokulumuzun içinde yer aldığı Dalaman İlçesi birçok doğal güzelliğe sahip olmasının yanı sıra; Sarıgerme'ye 12 km, Dalyan'a 16 km, Göcek'e 20 km, Fethiye'ye 50 km ve Marmaris'e 90 km mesafede bulunmaktadır.