SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI TANITIM

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Ülkemizde hızla büyüyen havacılık sektörünün nitelikli insan gücünü karşılamak üzere 1999-2000 Eğitim Öğretim Yılında faaliyetine başlamıştır. Sivil hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı; havaalanları, havayolu ve handling işletmelerinde uçağın ulusal ve uluslararası emniyet standartları çerçevesinde operasyonel işletimini optimum maliyet ve zaman kısıtları içerisinde gerçekleştirebilecek, gerekli havacılık ve işletme bilgisiyle donanmış mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Dört yarıyıllık eğitim ve öğretim süresince öğrencilere; Dünyadaki ve Türkiye’deki havacılık sistemi, hava araçları ve havacılık sektörü içerisinde yer alan iş kollarına dair teknik bilgilerin öğretilmesinin yanı sıra, İşletme disiplinine ait bilgi ve becerilerin kazandırılması da amaçlanmaktadır. Program öğrencileri teorik eğitimlerinin yanı sıra uluslararası düzeyde faaliyet gösteren havacılık işletmelerinde stajlarını yaparak havacılık bilgilerini pekiştirmektedirler.

Uluslararası düzeyde bir niteliğe sahip olan havacılık sektörünün yabancı dil (başta İngilizce) konusundaki gerekliliklerine uygun mezunlarımız; Havayolu, Yer Hizmetleri, Dış Hatlar Terminallerinde, Temsil ve Gözetim Firmalarında, İkram ve Hava Kargo İşletmelerinde iş bulma imkânına sahiptirler. Mezun öğrenciler, ÖSYM'nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda, tercih ettikleri dört yıllık lisans programlarına kayıt hakkı kazanmaktadır. Bu programlarda uygulanan intibak ve dört yarıyıllık lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması almaya hak kazanmaktadırlar.

Puan Türü                   : YGS-6                                  Telefon           : 0 252 697 6525

Yabancı Dil Hazırlık  : İsteğe Bağlı                          Faks                : 0 252 697 6345

Eğitim Dili                    : Türkçe                                  e-posta             : dalaman@mu.edu.tr

Eğitim Süresi              : 2 yıl                                       Yerleşke          : Dalaman / Muğla